MEERweten - week 49 - 2023

04-12-2023

WEEK 49 ‚óŹ 5 december t/m 11 december 2023

DAGOPENING

(Ver)wachten  
     
  Hebben jullie hem thuis al hangen, de adventskalender? Elke dag een luikje openmaken en dan hopen dat er wat lekkers achter zit. Misschien wil je meteen alles openmaken en kun je niet wachten, maar zo werkt de kalender niet.
Elke dag mag je maar 1 vakje opendoen en dan moet je weer wachten tot de volgende dag.

Gisteren (zondag) was het de 1e Advent van 2023. Er zijn 4 Advent weken en dan is het Kerstfeest. Zo bereiden veel mensen zich voor op het Kerst. Misschien bij jou thuis ook wel met de adventskalender, kaarsen, kerstmuziek of een kerstboom. Advent heeft te maken met wachten en verwachten. Christenen wereldwijd wachten en verwachten de komst van Jezus.

 
 

MAANDAG 4 DECEMBER

Wachten zoals Zacharias & Elisabeth

Lukas 1:13

DINSDAG 5 DECEMBER

Voorbereiding

Lukas 3:4

WOENSDAG 6 DECEMBER

Hoge verwachtingen

Lukas 3:15

DONDERDAG 7 DECEMBER

Maria in verwachting

Lukas 1:32-33

VRIJDAG 8 DECEMBER

Verwacht het van God!

Lukas 1:46

 

 

AGENDA

 
 

Woensdag 6 december
Ontwikkelmiddag Leerlingen na 12.40 uur vrij

 
 

 

NIEUWS - SCHOOLBREED

WOENSDAG 6 DECEMBER  
     
  Vanwege een ontwikkelmiddag van het personeel zijn alle leerlingen op woensdag 6 december na 12.40 uur vrij.  
 

GEBEDSGROEP VOOR OUDERS!?  

     
  Vorige week hebben we een oproepje gedaan om de gebedsgroep voor ouders/verzorgers nieuw leven in te blazen. We hebben hier reactie op gehad, maar nog niet genoeg om echt een gebedsgroep te starten.

Dus: heeft u dit oproepje gemist of heeft u getwijfeld? Maar staat u hiervoor open en wilt u ook meebidden? Of misschien wel initiatiefnemer hiervoor zijn? Laat het ons weten! We hebben inmiddels een prachtige stilteruimte in de school waar jullie samen kunnen bidden.

Wilt u zich hiervoor aanmelden of heeft u hierover vragen? Neem dan contact op via gebed@demeerwaarde.nl

 
 
 
 

NIEUWS - UIT DE TEAMS

RECHTER IN DE KLAS  
     
  In de week van 15 november was het weer de Week van de Rechtspraak. De Maatschappijkunde klassen uit 4ZW kregen bezoek van een rechter uit Arnhem. Deze rechter werkte niet bij de gewone rechtbank, maar bij het Gerechtshof, waar rechtszaken opnieuw worden bekeken omdat de verdachte of de officier van Justitie het niet eens zijn met de uitspraak van de vorige rechter.

Leerlingen mochten hem allerlei vragen stellen en dat deden ze. Wat voor hem de meest indrukwekkende zaak was geweest, wat de zwaarste straf was die hij had opgelegd, of hij wel eens was bedreigd, wat hij verdiende, wat er nu zo leuk was aan dit beroep, of hij wel eens levenslang had 'gegeven', waarom hij was overgestapt van advocaat naar rechter. Een mooie manier om kennis op te doen over onderwerpen die je de rest van je leven kunt gebruiken en die ook nog met je examen te maken hebben.

 
 

Levensecht onderwijs bij team M&T  
     
  Bij het team Mobiliteit & Transport staat levensecht onderwijs hoog in het vaandel! Stijn Bast uit 3BKT3A kreeg van dhr. Hanekamp een mooie praktische opdracht aan de privé Citroën van hem zelf. Er zit een tik in de ophanging.

Na onderzoek is geconstateerd dat de rubbers van de stabilisatorstang op het subframe speling hebben.

Via ons online onderdelensysteem heeft Stijn zelfstandig de onderdeelnummers opgezocht. Na even oefenen hoe je een telefoongesprek moet voeren, heeft Stijn zelfstandig deze onderdelen besteld bij Force in Barneveld.

De volgende les waren de onderdelen binnen en heeft Stijn deze gemonteerd… Helaas mocht Stijn zelf geen proefrit maken, maar dhr. Hanekamp heeft de opdracht afgetekend met een GOED! Complimenten voor Stijn!

Het bedrijfsleven en voertuigen die weer de weg opgaan worden bij onze lessen geregeld ingezet in het kader van levensecht onderwijs.

Team M&T

 
 
 

 

Postadres
Postbus 223
3770 AE Barneveld


Bezoekadres
Rietberglaan 6
3771 RD Barneveld
 


Contact
T 0342 404 777
info@demeerwaarde.nl